Logo
Artikel 9 van 10

Israëlische Judoka's Winnen Twee Keer Goud en Brons op Grand Slam van Parijs

De Israëlische judoka en Olympisch medaillewinnaar Raz Hershko, 23, nam een gouden medaille mee naar huis in de categorie +78kg voor vrouwen op de Grand Slam 2021 van Parijs op zondag 17 oktober, waarmee een succesvolle run voor Israëlische atleten tijdens de internationale competitie werd afgesloten.

Gefen Primo pakte een dag eerder goud in de categorie -52 kg voor dames, en Inbar Lanir pakte eerder zondag brons in de categorie -78 kg voor dames.

In totaal stuurde Israël vijf vrouwen naar de Grand Slam van Parijs en drie keerden terug met medailles. Israël eindigde de competitie op de derde plaats gemiddeld voor de meeste medailles van 45 deelnemende landen, na Japan en Rusland.

Minister van Cultuur en Sport Chili Tropper feliciteerde Hershko zondag met haar overwinning.

"Raz, je prestaties zijn de vruchten van hard werken en een lange reis", zei hij, terwijl hij ook zijn felicitaties aan Lanir toevoegde: "Jullie zijn allebei een enorme inspiratie voor elk meisje en elke tiener in Israël."

Hershko - die eerder dit jaar brons won op de Olympische Spelen in Tokio voor haar rol in de gemengde groepscompetitie - versloeg de Franse Lea Fontaine en won de hoofdprijs. Lanir - die ook brons heeft behaald op de Olympische teamcompetitie ondanks dat hij niet deelnam - versloeg de Nederlandse Karen Stevenson en behaalde de derde plaats.

Op zaterdag versloeg Primo, 21, de Franse Astride Gneto voor de gouden medaille.

"Ik ben zo blij met deze medaille, vooral in dit toernooi", vertelde Primo aan verslaggevers na haar overwinning op zaterdag. “Voor mij is het winnen van een gouden medaille op de Grand Slam van Parijs een andere kleine droom die ik heb verwezenlijkt. Ik ben blij dat het harde werk dat ik heb geïnvesteerd, tot wasdom is gekomen op zo'n prestigieuze wedstrijd."

Primo won brons op de Wereldkampioenschappen judo 2021 in Boedapest in juni, evenals op het EK in Lissabon in april. (TOI / VFI-nieuws)

“Kracht en waardigheid stralen van haar af en zij ziet elke nieuwe dag met vertrouwen tegemoet. – Spreuken 31:25

De suggesties, meningen en schriftverwijzingen van VvI Nieuws-schrijvers en redacteuren zijn gebaseerd op de beste ontvangen informatie.

Meer zien van VFI? Volg ons op facebook! Onze officiële Facebook-naam is Vision for Israel. Volg ons daar en klik op "Vind ik leuk" als je ons leuk vindt.