Logo
Artikel 8 van 10
The podium after the men's marathon during the European Athletics Championships in Munich

50 jaar na Bloedbad Wint Israël Goud bij Europese Kampioenschappen in München

Het Israëlische mannenteam heeft een gouden medaille gewonnen in de marathonploegcompetitie op de Europese kampioenschappen, die werden gehouden in de Duitse stad München, 50 jaar na het bloedbad tijdens de Olympische Spelen van 1972, waarbij 11 Israëlische atleten om het leven kwamen.

De Israëlische lopers Marhu Teferi en Gashau Ayala wonnen de zilveren en bronzen medailles, waarbij de eerste op de tweede en de tweede op de derde plaats eindigde.

Bij de wedstrijd van dit jaar in München werd besloten dat medailles zouden worden toegekend aan zowel individuele atleten als aan teams. De uiteindelijke plaats van de ploegen zou worden bepaald door het beste totaalresultaat van hun drie snelste lopers.

Teferi was zelfs dicht bij een gouden medaille, maar de Duitse atleet Richard Ringer passeerde hem net toen ze de finish naderden. De twee werden onmiddellijk gevolgd door Ayala. (YNN/ VFI News)

"God, wij danken U dat U Israëlische atleten toestaat onze reputatie te verbeteren, zodat wij goede relaties kunnen onderhouden en welvaart kunnen behouden."